CSUKLÓPENGE /Wrist Blades/

Ez az ikerpengéjű, visszahúzható vágóeszköz a ragadozók alapfegyvere, minden egyes vadász hord magával egyet. Közelharcban bármikor nagy hatékonysággal alkalmazható, de egyes válfajait adott esetben egy felhúzással ki is lehet lőni.

Általában a jobb kézen hordják, egy speciális panelre csatlakoztatva, amin további fegyvereket is felfedezhetünk, mint például a rakétavető és a hálóvető.

A penge valószínűleg egy bizonyos mozdulat hatására lökődik ki tokjából, feltehetőleg az izmok megfeszítésének hatására, de akár gondolati úton is történhet a sisak közvetítésével. A pengék egymástól való távolsága változtatható, illetve képesek 180°-os fordulatra is, annak ellenére, hogy mindkét oldaluk éles.

A beavatás vadászata során a ragadozók olyan speciális pengéket visznek magukkal, amelyek nem savállóak. Ezzel valószínűleg azt bizonyítják, hogy fegyver nélkül is képesek elejteni a prédát, illetve rákényszerítik az ifjonc ragadozókat az első vágás halálos bevitelére.

Nagyon valószínű, hogy azok a trófeák a legértékesebbek, melyeket a ragadozó ezzel a fegyverrel szerzett meg. Ezt bizonyítja az a tény is, mely szerint a ragadozó a kiszemelt főprédát csak és kizárólag a csuklópengék használatával igyekszik megölni.

A vadászok a fegyver élezését egy hárompontos lézerrel végzik, mellyel felhevítik a pengéket.

 

DOBÓKORONG /Disc/

A ragadozók talán leghatékonyabb és leghalálosabb fegyvere. Bármit képes darabokra vágni. Aktiváláskor a fegyver pengéje elektromos töltés alá kerül és vibrálni kezd, ezzel brutális erőhöz jut.

A ragadozó a vállágyúhoz hasonlóan a sisakkal állítja célra a korongot - bár ekkor nem kapcsol be a hárompontos célzó lézer -, majd eldobás után addig követi áldozatát, míg be nem végzi a dolgát. Ezután, mint egy bumeráng, visszatér gazdájához.

 

HÁLÓVETŐ

A hálókat útnak indító szerkezetekből két ismert típus létezik. Az egyik pisztoly, a másik az alkari panelre illesztett kilövőegység. Mindkét fegyver nagy sebességgel lövi ki a dróthálókat, melyek képesek magukkal rántani egy jól megtermett embert is.

A pengeéles szálak akár az acélba is belevájnak. A végükre karmokat helyeztek, amik vagy egymásba akaszkodnak, így összecsomagolva prédájukat, vagy az útba eső tereptárgyba fúródnak. A karmok belsejében apró csörlők találhatóak. Ezek folyamatosan feszítik a hálót, ezzel a szálak a magatehetetlen áldozat húsába vájnak, kínokkal teli agóniára kárhoztatva, míg a ragadozó meg nem adja a kegyelemdöfést. A háló maga valószínűleg egyáltalán nem saválló.

KARPENGE

Az alkari panelekre erősített óriási pengékből általában kettőt hord egy ragadozó. Funkcióját tekintve hasonló szerepet tölthet be, mint a csuklópenge. Valószínűleg ezek is az izmok megfeszítésére nyílnak ki. Rituális jelentőssége nem ismert, mint ahogy elterjedése és használata sem, bár feltehetőleg az embernél hatalmasabb és veszélyesebb prédák levadászására alkalmas.

LÁNDZSA

A ragadozó egyik legfontosabb közelharci fegyvere a csuklópengék mellett. Rendkívül jól használható több préda ellen. Egy ügyes harcos kezében e szúrófegyver hatékonyabban működhet, mint a vállágyú.

Mint minden ragadozó eszközt, a lándzsát is úgy alakították ki, hogy helytakarékos legyen. Használaton kívül a fegyver méretének harmadára csukható össze, ezáltal a ragadozó különösebb helyfoglalás nélkül elteheti.

A fegyver különlegessége, hogy ha a ragadozó eldobja, folyamatosan gyorsulni kezd, és nagy erővel csapódik be a célpontba, ezzel hatalmas sebzést okoz. Egyes feltételezések szerint elektromos töltést is tartalmaz, tovább erősítve halálos mivoltát.

Valószínűleg nincs különösebb rituális jelentőssége, mint a csuklópengének vagy a vállágyúnak, mivel egyrészt nem minden vadász használja, másrészt a beavatási vadászatokon is savállók.

A lándzsák egyénileg lettek kialakítva, mint minden ragadozó fegyver, így ritkán látni két teljesen egyformát belőlük.

DÁRDAVETŐ /Speargun/

Rendkívül jó távolsági vadászfegyver, mondhatni, a ragadozók mesterlövész puskája. Villáshegyű vagy vékony, fűrészfogas dárdákat lő ki, melyek elhanyagolható súlyuk miatt közel hangsebességgel csapódnak be áldozataikba.

(Megjegyzés: a Predator 2-ben magát a puskát sohasem mutatták, csak az általa kilőtt töltényt, ám mivel az hasonló funkciót lát el, mint az Aliens versus Predator játékokban látott fegyver, feltételezhető, hogy a két szerkezet egy és ugyanaz.)

CSUKLÓ FEGYVER /Wirst Gun/

A ragadozók legvégső távolsági fegyvere, és a leggyengébb is. Az alkari panelen elhelyezett kilövőből indul útjára az önhajtó mini rakéta, mely becsapódás után hőt termel, ezzel szó szerint kiégeti áldozata belsőjét. A lövedék viszont nem képes vastagabb anyagon áthatolni, mint például az acéllemez.

SHURIKEN /Shuriken vagy Throwing Knifes/

A dobókoronghoz hasonló fegyver, bár annál jóval kisebbre összecsukható és kevésbé éles. Ennek ellenére képes lefejezni egy idegent (alien). Egyaránt használható közel- és távolharcra. Akár több darab is lehet a ragadozónál. Eldobás után - beépített automatika vagy a fizika törvényei miatt, nem tudni - kisebb-nagyobb ívek bejárásával visszatér gazdájához.

SZERTARTÁSI TŐR /Ornamental Dagger/

Kicsi, praktikus és ritkán - mondhatni, a legvégső esetben - használt fegyver. Feltehetően a ragadozók ezt használhatják az emberek megnyúzására vagy egyéb prédák trófeájának begyűjtésére.

VÁLLÁGYÚ /Shoulder Cannon/

A ragadozók másodlagos, minden vadászon fellelhető fegyvere a vállágyú, más néven plazmaágyú. Ezt a fegyvert távolról használják, rendszerint azokban az esetekben, amikor kiszemelt prédájuknál is nagy hatótávolságú lőfegyver van.

A szerkezet minden esetben a vállon helyezkedik el, szükség esetén könnyedén leválasztható. Formájukat és méretüket tekintve nincs két egyforma.

Ahogy az egész fajról, magáról a fegyverről se tudunk sokat. Annyi biztos, hogy nagy energiájú, kék színű plazma gömböket vagy nyalábokat bocsájt ki, ami megolvaszt mindent, amihez hozzáér. A lőszerfogyasztása nem ismert, látszólag korlátlan energia áll a ragadozó rendelkezésére. Elég sérülékeny, nagyobb kaliberű lövedékek közvetlen találatának képtelen ellenállni.

A kezelését is rejtély fedi. A maszkba vagy ritkább esetben magára az ágyúra épített hárompontos lézeres célzó berendezés segítségével rögzíti a célpontot, amire aztán az ágyú automatikusa ráfordul, kibiztosítja önmagát és tüzel. Lehetséges, hogy a ragadozók mindezt a maszk segítségével érik el, talán gondolati úton, esetleg vezérelhető még a kontroll panelről.

Fontos tudni még, hogy e fegyvert - legalábbis egyes klánoknál - csak a beavatott ragadozók használhatják.

 

Oldalmenü
Szavazás
Alien vagy Predator?
Alien(s)
Predator
Diavetítő
Naptár